20.12.2009

Snö-Yra

Vintern är här och Yra njuter! Nova och Nala har ingenting emot snö de heller, men det har varit så pass kallt så jag har gjort extra promenader med bara Yra så hon för rasa av sig sina frustrationer. Hon har nämligen löptid. Idag var vi i skogen. Jag skippade alla övningar och lät henne bara härja på. Det var skönt för vi har tränat rätt mycket på sista tiden. Pudlarna stannade hemma för det snöade och stormade, men heter man Yra så är man i sitt rätta element. Hon hade öronen med sig och vi hade rätt roligt tillsammans. Mina försök att ta snygga vinterbilder på henne var tyvärr fruktlösa, men jag har många bilder på bara skog och hennes svans.
Nu är stora julbyket över och alla tre hundarna doftar rosor. Nova har inte mycket till päls kvar stackarn. Vägde henne i fredags och vågen visade 4,4 kg trots extra matportioner. Fattar inte vad det är när hon annars är piggare än på flera år. Nala däremot har päls och den är som vadd, helt eländig att få ordning på. Även Yra blev tvättad. Hon gillar inte att duscha trots att hon annars älskar vatten. Att stå på trimmningsbordet och bli fönad med turbofönen hade hon inget emot så nu ser hon ut som en Old English Sheepdog.

1 kommentti:

  1. hehe, Yra on wannabe Englannin Vanha Lammaskoira. Ja jotkut muka väittää ettei olisi paljon karvoja ;).

    Meillä kanssa Dessi pomppii lumessa ihan innoissaan minkä eteenpäin pääsee. Ringo taas menee nenä hangessa ja aivan naama lumessa kun se kutsuttaessa nostaa päätään :).Ihanaa kun on lunta. Joku päivä pitää mennä yhdessä metsään.

    VastaaPoista