15.11.2009

Yra har det tråkigt

Tiden går långsamt när man väntar på att en nagel skall läka. Åkte och visade nageln på nytt igår eftersom det känns som om den inte har blivit bättre på en vecka. Det visade sig att det inte alls är onormalt att det läker så här långsamt. I värsta fall kan det ta sex veckor innan Yra kan gå utan bandage och då heller kommer nageln knappast att hålla agility. Väldigt mycket besvär för en så här liten sak.
Jag tänkte passa på att träna en massa lydnad för att trötta den lilla hundhjärnan, men det visade sig vara för häftigt även det. Hoppet kan vi inte ta för då går såret upp. Inkallning, apportering och rutan, alla för häftiga och såret börjar blöda. Fjärren och alla andra moment där hon skall byta ställning går inte för hon gör dem inte rätt då hon undviker att lägga vikt på tassen. Alltså har vi tränat på att gå fot. Två dagar gick det helt bra men idag tyckte hon redan att det blev lite tjatigt så hon la in lite extra svängar för att pigga upp det hela. Great! Vi tog lite vittring också. Hon är fortfarande väldigt osäker trots att vi lyckats undvika att hon gör fel. Har en känsla av att hon mera kollar att hon inte hämtar den som ligger bland dom andra än att hon litar på sin näsa. Voi voi.
Nova är nöjd över att slippa gå ut i busvädret. Långa dagar på soffan är det hon gillar mest. Nala däremot börjar också bli rätt uttråkad. Men hon ska akta sig. Snart tröttnar jag på sjukledigheten och anmäler henne och tävla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti