6.11.2011

Less is more

I Yras fall betyder det; mindre päls-mera fart. Dessutom har hon varit riktigt duktig. Vad sägs om 2on2off och väntan på kommando på gungan medan jag gjorde blindbyte? Allmänt fina kontakter och slalompinnar även i övrigt både tisdag och torsdag och självständigt jobbande speciellt på torsdag. Tyvärr är matte lite ur led så Yra får sköta lite väl mycket själv. Men hon gör det bra, min lilla blå!
På lördagen fortsatte vi med lydnaden. De moment vi kan bra håller sig på god nivå dvs. inkallning, apportering. Fot är lite hoppsig just nu men det är det alltid i mellanåt. Fjärren funkade bra med "takapalkka". Vittringsapporteringen gjorde vi inga framsteg med. Vi stampar på stället.
Nala tränade också ivrigt och gjorde, för första gången sen sin sista lydnadstävling (2007), ligg i grupp! Hon kunde inte heller nu gå rakt framåt, men det gör inget. Hon kommer in i sladd när vi gör inkallning och är all over the place i största allmänhet. Hoppade åtta gånger fram och tillbaks över hindret innan hon kom på att jag kanske hade instruktioner att ge. Sen gjorde hon både hoppet och apportering över hindret felfritt. Nala kan alla moment, men precision är inte hennes starka sida så ska vi nånsin tävla igen får vi nog hoppas på att pyttesvart får rätt många poäng för söthet.

1 kommentti: