30.10.2011

Tokopläjäys

Det drog vi till med helt plötsligt efter att lydnadsträningen i flera veckor begränsat sig till basgrejer hemma i vardagsrummet och lite fjärrbyten och följe på agilitytävlingarna. 
Yra var SÅ igång, så vi började med apportering så hon skulle bränna av lite energi. Och apporterade gjorde hon; både trä och metall, med och utan hinder. Hon lämnade också kapulorna snyggt utan att släppa i förtid. Well done!
Sen lite inkallning med både ligg och stop. Inga problem här, stannade och la sig snabbt trots att mattan var hal. Yra hade ännu för mycket energi kvar för att klara av fjärren. Då bytena sker en halv meter upp i luften är det svårt att få henne att inte komma framåt. Därför bytte jag hund.
Nala var så glad över att få träna så hon drog lite pentuhepuli. Sen apporterade hon i grym fart, kom in till sidan i sladd och hamnade för det mesta bakom mig, men det gjorde inget. Sen tog vi inkallning, här kom hon in till sidan rätt, men av nån oförklarlig anledning sprang hon i sick-sack. Det gjorde inget det heller. Följe och ligg och stop från march tyckte Nala var jobbigt så vi skippade det och överick till att göra target. Det var hemskt roligt och ifall jag skulle ha varit missnöjd med bara en tass på targeten så visade Nala att hon också kan lägga hakan där. Finemang!
Eftersom vi måste öva så tog vi lite vittringsapportering med Yra. Vi har stampar på samma ställe. Yra hittar nog alltid rätt, men farten är för hög, hon råddar med pinnarna, lyfter fel, släpper, lyfter igen. Hon har alldeles för bråttom och halkar och snubblar på pinnarna. Totalt kaos alltså, men ändå hittar hon rätt till slut. Man blir bara helt utmattad av att se henne hålla på.
Vi avslutade med lite tricks. Baklängesslalom mellan min ben börjar så småningom arta sig. Att tvinna baklänges runt mig motsolsar hon kunnat länge, men medsols är det konstigt nog jättesvårt. Hon kan svänga åt det hållet då hon gör baklängesslalom, men inte då hon bara skall runt. Backa kan hon jättebra och vårt nya catch me-trick funkar helt huippu.
Vi är antagligen världens mest oseriösa lydnadstränare, men vi hade jätteroligt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti