30.8.2009

Mycket mera agility

Skam den som ger sig, istället för att sluta med agilityn tränade vi mer än vanligt den här veckan. På tisdagen var vi i Kivistö. Banan var helt sjukt svår men det gick inte så illa i alla fall. Bla. skulle man vända 180 grader åt vänster från slalompinnarna fastän ingången var sådan att man var tvungen att vara på höger sida själv. Med förra veckans krock tydligt i minnet krävdes det rätt mycket för att jag skulle våga vända tillräkligt. Men det gick till slut.
På onsdag var det Agry träningar vilka gick helt ok. Bakombyten är inte Yras starka sida det visste vi ju redan. Men fick vi in ett riktigt snyggt på slutet.
På fredag var det Kivistö igen en extra gång eftersom vi fick "låna" en föreningskompis tur. Samma bana som på tisdagen så jag visste vilka dom svåra ställena var. Vi hade sån tur att det bara var en annan i vår grupp och Juha kom ihåg var vi hade haft svårigheter så vi fick riktig privat undervisning. Vi gjorde korta banan i korta bitar och kastade bollen för att få Yra att "irto". Mari kom dessutom och filmade våra träningar så videorna finns på hennes sidor. Dom hör till kategorin "en blondin tränar". Att kasta boll och springa är tydligen helt oöverkomligt för undertecknad. Jag lyckades kasta bollen i taket, träffade mig själv nästan i huvudet en gång, glömde helt bort att kasta, huh pinsamt. Stackars Yra har inte det lätt med en sån här råddboll till förare. Det som är bra att se är att hon verkar mycket mera koncentrerad än vad hon känns. Måste börja lita lite mera på henne. Dessutom har vi gjort nånting rätt med kontaktträningen. När träningen var nästan över kastade jag bollen åt henne och lät henne leka medan Juha gav mig feed-back. Då gjorde hon sin vanliga runda kring hallen och gick sen och lade sig på A-ets kontakt, 2-on-2-off, och låg där och tuggade på bollen. Hon har alltså lärt sig att kontakterna är något positivt, jihuu!
Efteråt fick Yra simma lite. Jag kastade en tennisboll åt henne som hon hämtade till strandenkanten varifrån Nala plockade upp den. Kanten var rätt hög och hal men Nala ramlade som tur inte i. Tre kast hann vi med innan Yra hade lyckats bita sönder bollen. Då la vi av för det ligger redan en hel del av våra leksaker på Vanda ås botten.

2 kommenttia:

  1. Hei ehdittekö tänään tokoilemaan meidän kanssa Lippajärvelle siinä 18.30-19 alkaen? Siellä on yks koulun kenttä varattu sille tokoporukalle josta joskus mainitsin. Muita ei varmaan ole tulossa, paitsi kentän varannut Seija oman bc:nsä kanssa 19 jälkeen. Soitellaan.

    VastaaPoista