21.7.2010

Summer in the city

Efter tre nätter i stan slutade Yra idag äntligen sura och tycka synd om sig själv. Hon hämtade självmant hönan och ville leka (inomhus alltså) så vi gjorde det en stund och övade tricks.
Igår var det agilityträning. Det var säkert tio grader svalare än senast och det märktes. Yra hade dessutom simmat innan så hon var sval och farten var det inget fel på. Faktiskt gick det riktigt bra. Det var en bana som passade oss och Yra visade sina bästa sidor. Vi lyckades med flera bakombyten, blindbyten och svår slalomingång. Matte hade bara lite svårt att ställa om tankegången till att igen ha en hund som tänker och läser banan själv. Ett litet fel smög sig igen in: den lilla grisen försökte tjuva! Hon hade rest sig upp då jag vände mig om. Fy! Men som tur blev hon så nolo så hon kom emot mig med öronen bakåtstrukna och svansen viftande mellan benen. Förde henne tillbaka och tog om och det gick bra. Lilla blå var riktigt duktig.
Idag har vi varit i Brunakärr. Yra har lekt med småflickorna och vattenslangen. Nala rymde så många gånger så hon hamnade i inhängnaden. Så kan det gå. Sen hade jag en hund innanför staketet som ville ut och en utanför som ville in. Nala hade nämligen en boll att sysselsätta sig med och det kunde ju bara inte vara rätt tyckte Yra som hade två plus en gummiring utanför. Ibland är det bara så orättvist.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti