24.4.2010

Hon kom, hon såg, hon segrade

dvs. Nala, i slow-motion. Vi var på nASTa-cup (inoff. tävling) och Nala var den enda som inte blev diskad. En merit i sig, men fort gick det inte, vi var visst 20 sekunder över idealtiden. Många människor som såg på och Nala tyckte det var hemskt otäckt! Trots det vann vi en ckokoplatta och ett presentkort, inte illa för att göra ingenting.
Yra var också med. Vi har tränat starter nu på inoff. tävlingar. På onsdagen tjuvade hon en gång på första banan och två på andra. Jag förde alltid henne tillbaka och tog om tills hon hölls och som belöning gjorde vi en del av banan. Igår hölls hon i starten! Jess jess! Jag gick bara ett hinder ifrån, men hon hölls och tjuvade inte trots att jag sa Hyvä! utan väntade på ok. Jippii! nånting har hänt i hennes lilla hjärna.
Idag tränade vi i Juvamalmen. Vi lyckades men många bra bakombyten, men det andra problemet var återigen ribborna. Tar vi det lugnt går det bra, men gör vi det som en del av en längre serie "läser" hon själv banan och fäller för att hon har för bråttom till nästa hinder argh! Får ta och öva teknik med henne och vara noga med att inte fortsätta om hon fäller.
Efterträningen gick vi en promenad och sen träffade vi en 16 veckors valp på parkeringen. Yra överraskade med att tycka att den var jättekul. Ibland morrar hon åt valpar, men inte den här. Dom lekte en halv timme nästan. En underbar brottningsmatch tyckte Yra och glömde bort att hon inte längre är valp. Nala förstökte i några omgångar påstå att hon är en vuxen kvinna som vet hur barn skall uppfostras men hon ignorerades totalt. Nassa stackarn har svårt att bli tagen på allvar.
Väl hemma hittade jag året första fästing så det är bara att knega iväg och köpa halsband.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti