22.5.2010

Åskväderstävling

Idag har det väl varit den sista riktigt varma dagen på ett tag och på eftermiddagen drog det ihop sig till åska precis då vi var på väg till Ojanko och tävla. Yra märkte ingen åska för hon såg bara agilityhinder och det skadade ju inte att det blev molnigt och lite mindre hett. Det var bara c. 10 deltagare och maxi2ornas starter var efter varandra så det gick dessutom undan rätt fort.
Dagens första bana var riktigt kul, inte för svår, men lite måste man kunna. Yra var riktigt duktig, vi hade den snabbaste tiden, men som så ofta förr rev hon muren. Fem fel och en fjärde plats.
Den andra banan var mycket lik den första. Början gick bra, men halvvägs var det dags för slalom, många hade fått fel här pga att hundarna hade för hög fart. Bromsade upp Yra med att sakta in själv och hon klarade också ingången, men då jag sprang fatt henne la hon av på hälften. Efter det tappade jag helt greppet och det hela slutade med Disk.
Det var i allafall kul att tävla med Yra i dag, vi är tillsammans på banan nu och det känns jättebra. (Yra väckte också ett visst intresse bland proffsen i publiken, hih!) Jag måste bara fortsätta kämpa, de felfria banorna är så nära nu men ändå så långt borta. Men med tanke på hurudant vårt tävlande var i början av året har vi ju nog tagit jättesteg framåt.

1 kommentti:

  1. No niin oottekin kehittyneet hurjasti! Ja mieti miten "pieni" Yrtsi vielä on. Miten viisas ja taitava siitä vielä tuleekaan :).

    VastaaPoista