29.5.2010

Nala med tofsen

Nala har tofs igen i pannan. Hon har tofs på svansen också, men den märks inte så mycket pga. hennes knorr. Nu ser hon lite mer ut som en flickhund.
Yra hade BH-träning idag i Tali. Nytt ställe igen, men det gick helt ok. Inkallningen var bra, men sen att flytta till sidan var helt asig. Sen fick vi pröva på hindrena. Det branta Aet och 1-metershoppet. Aet var skitkul tyckte Yra. Nu blev det äntligen lite fart på träningarna. Vi prövade först på ett som inte var fullt så brant. Det gick super tom. med apporten i munnen och min lilla agilityhund tog "kontakten" också. Sen tog vi det riktiga Aet och det är ju nästan som en vägg. Xtremeduudsan hade inga som helst svårigheter utan tyckte bara det var kul, hade vett att inte ta kontakten för det hade nog knäckt hennes framben. Sen tog vi ännu hoppet, ett med borst för att hunden inte skall kunna ta sats från krönet. Det var också jättekiva tyckte Yra.
Efteråt åkte vi ännu till Gräsviken för att träna lite agility. Tog kontakter, alla funkade jättebra idag, inget tjuvande bort. Slalomingångar, som var så där, hon väljer gärna det andra mellanrummet. Klickade för rätt så vi gjorde lite framsteg tror jag. Som avslutning tränade vi på att skilja olika hinder. Jag hade satt tunneln under bommen och hon skulle på bara kommando skilja på vilket hon skulle göra. Det gick otroligt bra, men så hade vi heller ingen fart. Har hon fart på kommer tunneln nog alltid att vinna tror jag.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti