4.6.2010

Veckans träningar

Veckan började med spårning. Gjorde ett spår med en pinne på halva vägen och leksak på slutet. Yra lyfte pinnen fint och fortsatte fint med spåret. Hon tappade dock på ett ställe där det var vått, men hittade ändå tillbaka igen. Slutet gick bra fast hon tydligt var "orolig" för att tappa spåret igen.
På tisdagen var det agility. Vi var det sista paret och det var tur för banan var skitsvår och vi undvek en massa fel tack vare att jag sett vad dom andra gjorde. Efter Aet och bommen fortsatte banan så att hunden måste vänta annars hade man ingen chans. Yra tog nog kontakterna men väntade inte tillräkligt länge ifall jag inte stannade henne och bad henne vänta, så det kändes skit. Banan krävde också minst två bakombyten och dom "tökkir" ju alltid. Nu lyckades som i alla fall om än inte med överlopps stilpoäng. Som plus kan man säga att hon hittade bommen fint trots tunneln som gick under och vände snyggt efter L-tunneln. Till slut kom vi igenom banan med bara ett fel (ett hopp åt fel håll och det behöver ju Yra inte veta), men trots allt kändes det som om det fattas en hel massa grundkunskaper igen.
Onsdag var mellandag och bara fritt spring i skogen, men på torsdag tränade vi lydnad med Katja. Jag testade lite allt möjligt för platsen är ganska orolig och Yra har varit ganska känslig för störning på sista tiden.
Vi började med fot. Yra höll platsen bra så jag klickade för bra kontakt. Sen tog vi lite spring och speciellt det att hon inte får rycka iväg. Funkade bra. Tog lite svängar också. Helom med godis hjälp gick riktigt bra, men åt vänster är det svårt, jätte svårt, hon fattar inte alls att väja.
Inkallningens både stop och ligg var snygga fast avståndet var ganska kort så hon fick inte upp farten så mycket, men bra så.
Hoppapporteringen gick också bra. Lite hjälp behövde hon om jag kastade riktigt snett, men annars bra.
Till sist rutan. Nu utan platta och vi har långt kvar. Hon tar väldigt mycket hjälp av konerna och hittar inte riktigt mitten utan stannar gärna mellan de två främsta. Nåja, det här är nytt ännu så det får väl ta tid.

Nala tränade också lite. Hon är så pikiliten jämfört med Yra. Men hon gick fot riktigt fint och stop och ligg lyckades riktigt bra. Inkallningen är ju hennes bravur annars också.
Nala är nu "cool" med bordercollies. Behövde inte morra eller skälla eller något. Kom bara ut ur sin box och gjorde sin grej och gick tillbaka. Hon vet hur dom funkar, sidu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti