19.12.2010

Nalas tävling

Idag var det då dags för den stora dagen. Banorna kändes ok och Nala också. Ganska avslappnad och nöjd, inte alls hysterisk eller osäker. Den första banan började bra; tre hopp och Aet sen måste Nala snusa och snusade sig igenom slalom som en snigel i slow motion. Sen fick hon helt plötsligt kontakt med verkligheten igen och resten av banan gick bra förutom att hon gjorde ett extra varv runt sista hindret. Fem fel och +15 sek som alla gick åt till slalom. Nåja bra så, hon var i alla fall på gott humör.
Andra banan och nu skulle vi köra fullt från början. Nala var glad och hoppsig i början och tog ingen stress av att vi måste vänta rätt länge. Mellan första och andra hindret måste hon stanna och nysa. Så kan det också gå. Sen kom gungan (ett hopp emellan) sen påsen och slalom. Nalas tre o-favorit hinder. Farten var alltså inte svindlande, men Nala var ändå med hela tiden och slalom var inte helt usel. Sen kom hon igång igen och resten av banan höll vi igen sådan fart att vi kunnat ge de andra motstånd om vi bara hållit den från början. Nollbana, men 9 sek övertid. Vi var de enda som nollade banan, men vi blev visst sjätte eller nåt pga att vi var så långsamma. Rättare sagt lade ner så mycket tid på att inte göra nånting i början.
Jag förde Dessi också på båda banorna. Första banan tog vi en femma och lite mindre övertid än Nala, andra banan diskade vi. Dessi hoppade från halva Aet vilket fick oss lite ur gängorna och sen klåpade jag till det på slutet. För att korrigera katastrofen på Aet gjorde Dessi en super kontakt på bommen i stället.
Det var riktigt roligt att tävla med Nala igen. Speciellt för att hon var på så gott humör. Kontaktträningen har gett resultat för särskilt bommen var nu mycket snabbare än tidigare. Inga kontaktfel fick vi heller. Dessutom följde Nala min handling mer än hon brukar. Gjorde bakombytet bättre än vad Yra gör och hon svängde bättre än tidigare. Slalom är vårt stora problem. Nala gör den bra på träningen och också då vi värmde upp, men på banan klarar hon inte av den. Fast övertygad om att vi behöver mera tävlingserfarenhet för att få upp farten redan i början har jag anmält henne till följande tävling i början av året.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti